Steg 2

Hej vänner!

Steg ett har Ni ju sett på tömningen av gästrummet. Igår var underbara vännen Henrik här och hjälpte Robin att gipsa rummet. Kl 13 dök Henke och sonen Alexander upp. De åkte sedan hem vid 23:30, då var gästrummet färdiggipsat och vi hade också hunnit med flertalet kaffepauser och middagspaus. En jättetrevlig dag. 

Marina och Kalle kikade inom en runda efter de varit på middag i Kristianstad och det var roligt att få se deras härliga nunor igen :)

Idag har jag och Robin spacklat i gästrummet och vi väntar nu på att det ska torka, så att vi i eftermiddag kan slipa där inne. Efter slipningen är det dags för mig att börja sätta glasfiberväv (målarfilt), och jag räknar med att kunna starta med det mot kvällningen. Kanske jag inte blir klar med väven idag, men det kommer jag bli imorgon om inget annat. Sedan är det dags att mätta väven med en del vävlim och två delar vatten. Sen ska det få torka ett dygn innan jag kan börja måla där inne. 

Jag besökte och ringde runt till flera olika färghandlare igår för att kolla pris på just den kulören vi ska ha där inne, så till veckan blir det att jag ska åka iväg och handla hem färgen. När det väl blivit målat, är det dags att ta itu med luckorna. Få bort tapeten på dom, slipa och måla om. 6 luckor ska göras vid, och det är nog det drygaste av allt att göra vid. Vi måste också köpa hem fler golvlister och det planerade arbetsbordet samt sätta upp taklisterna efter att jag målat om dom. Sedan är det dags att inreda! Det kommer ta lite tid med hela processen, men åh, så roligt när det väl är klart. Roligt att greja med om dagarna också faktiskt :)

Bjuder på bilder från igår då karlarna arbetade. Notera deras vackra miner ;)Bilder tagna idag efter spacklingen. Robin kapade också en drös kablar som vi inte har nytta av.Så nu är det väntan.... på att spacklet ska torka.
Vad sysselsätter vi oss med nu då!? ;)Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0