Nu händer det grejor!

Ja, nu är det igång. Gästrummet har jag tömt under dagen och nu i eftermiddags kom min pappa hit och hjälpte till att flytta ut soffan och bordet i garaget. 

Jag slet ner taklisterna också innan, så fint jag kunde. Planen är att måla om dom och sätta upp dom sen igen, så sparar vi tid och pengar på att köpa nytt och skära till :)

Imorgon ska jag lägga ut golvpapp och slita tapeter på de väggar som är ytterväggar. Där måste vi nämligen sätta tunnare gipsskivor och förutom att skruva dit dom, ska det även sättas monteringslim så att de verkligen blir kvar på väggen. Är då tapeten kvar på de väggarna, riskerar vi att limmet löser upp tapeten och ger oss motsatt effekt, att det istället trillar ner. Så, mina vänner. Imorgon eftermiddag ska vi påbörja gipsandet!

Det är många moment som är på gång. Gipsa, spackla, slipa, sätta tunn glasfiberväv, grunda, måla, upp med lister, renovera skåpluckorna. Det sistnämnda tar tiiiid. Först ska tapeten på luckorna tas bort. Därefter ska de slipas och målas innan de kan sättas på plats igen. Men det lär nog bli fint när det blir klart. Rummet kommer att målas i Alcro Tallbarr (grön) och vi kommer även ha en vit fondvägg bakom soffan för att ljusa upp rummet och där ska även en tavla hänga som ska dra ögonen åt sig. Soffbord och arbetsbord ska bli i vitt. Alltså ett genomgående tema i grönt och vitt. Underbart fin grön färg. I mitt huvud ser slutresultatet väldigt fint ut, så vi får se om vi kommer i närheten av det när vi är klara. Det är ju tanken som räknas. 

Lägger upp lite bilder från dagens tömning. Där var rörigt redan innan, men nu förstår ni säkert varför vi vill göra om där inne. (Bilderna är klickbara)En liten bit in på tömningen:Tömt!:Är taggad inför detta nu :)

Maken sitter i telefon- och datormöte med några just nu, men om en timme börjar vår tv-kväll. Mysigt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0