Ytterligare ett beroende att bryta

Idag blev det en runda på stan med Sandra och hennes grabb Vilmer. Mycket trevligt att strosa i lite affärer och botanisera bland alla dess olika textilier. Tack för en trevlig förmiddag på stan Sandra! :)

Vill också skicka ett tack till min goa svärmor för det som trillade in i brevlådan igår. Så omtänksamt och gulligt av dig! Vi längtar tills du kan komma hit, eller vi tar oss till Karlstad, så du får träffa ditt älskade barnbarn!

Ikväll blir det efterlängtat soffmys med maken. De tre senaste kvällarna har vi spenderat i vars ett rum. Robin i arbetsrummet och jag i vardagsrummet. Tisdagar och onsdagar har jag 1h serie på kvällen, och då har Robin spelkväll med sin ena kollega via nätet. Oftast blir det ca 3 timmar Robin spelar, vilket leder till att jag lägger mig innan honom både tisdagar och onsdagar. Jag unnar Robin de två kvällarna vid datorn. Han träffar sällan några av sina gamla vänner eftersom de alla nu bor på så spridda håll. Det glädjer mig att han skapat vänskap med några av sina kollegor :) 

Det är många gånger jag funderar på att vi faktiskt inte umgås med särskilt många. Inte särskilt ofta heller. Men riktiga vänner behöver man inte se eller prata med varje dag. Man vet bara att de finns där, precis som att vi finns för dom och när man ses är det inte krystat på något sätt. Klart vi önskar att umgängeskretsen varit större - det tror jag den blir sen också. Vi har många vänner, men en hel del av dom är enbart sådana man pratar med när man träffar på dom och säger att "ja, men vi får dra ihop till lite... grilla... fika..." etc.. etc.. Men så stannar det där. Kanske man ska bli bättre på att verkligen se till att genomföra sådana förslag också? Det är lätt att man blir lat, försoffad och får total brist på engagemang. Jag har märkt det hos mig själv, men vill inte att det ska fortskrida så.

Idag är det en vecka sedan vi fimpade. Det har gått kanonbra och vi har inte fått något återfall. Robin lider lite mer av abstinensen än vad jag gör. Kan ju bero på att han snusade och även rökte ibland. Nåja, i vilket fall som helst så känns det bra. Känner redan hur mina lungor mår bättre och att jag överlag är piggare på att hitta på saker. Nu ska jag och Sandra dessutom komma igång med promenader två gånger i veckan. Utöver det ska jag komma igång med träningen här hemma och få ordning på kosten igen. Sockerintaget är (tyvärr) inte som det borde vara. En Polly-påse slinker ofta ner i shoppingpåsen och den är slut innan jag vet ordet av det..  Sockermissbrukare? Ja, ibland faktiskt. Ytterligare ett beroende att bryta.

På tal om något helt annat så kände jag igår, efter en diskussion med Robin, att jag hittat det jag vill inrikta min framtid på, min karriär. Det kändes så klockrent denna gången trots att jag funderat på det så många gånger innan. Det kändes rätt. Frågan är bara om det kanske är för sent att dra igång projektet och om vi kommer ha råd med det. För sent är det förmodligen inte, men om vi ekonomiskt skulle reda ut det är nog det som väger tyngst. Jag får fundera en stund till på det och utforska de ekonomiska aspekterna till att möjliggöra det. 

Nu ska jag läsa ikapp mig på vad som hänt i rättegången mot Anders Behring Breivik idag. Oerhört intressant att följa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0