Händelser

Hej, Helene heter jag. Tänkte att det är lika bra att börja med detta med tanke på att det är över tre veckor sedan jag skrev senast, och några av Er kanske tillochmed har glömt vem jag är. Ska försöka bli bättre på det där med att skriva blogginlägg.

Jag vet inte riktigt hur jag ska utforma detta inlägg. Det har trots allt hänt så ofantligt mycket under de tre senaste veckorna.
Jag får berätta lite i korthet om vissa händelser som inträffat.

Händelse 1:
Fick för några veckor sedan, en måndag, besök av "Talang-Micke". Anledningen till att han kallas så var att han uppträdde i Talang 2009 med sin ukulele, sin fina stämma och en klockren låt han själv skrivit. Givetvis gick han vidare. Finns klipp på youtube för intresserade. Micke är för övrigt även Puttes kusin.
Esset och Putte var också hemma hos mig när Micke anlände. Det blev att vi satt och drack öl, sjöng och skrattade. En galet rolig kväll, och jag hoppas det blir repris på den.
Det blev ingen sömn alls den natten, och jag skulle även jobba dagen efter. Gick LAGOM segt.
Händelse 2: Har avancerat inom jobbet. Har fått jobbet som systemhandledare i hela område 33, vilket innebär att jag ska ta över Caroline Jalkhagens jobb att utbilda cheferna och personalen i området inom nya datorprojekt. Känns jättebra med större ansvar. Ska den 26/5 upp till Stockholm över dagen för anpassad utbildning inom Excel. Kan ändå en del i det programmet, men det är säkerligen mycket jag inte känner till. I Juni blir det att ha en del möten med Carro för att få större inblick i rollen som systemhandledare. Möte med Karin Wikander ska också bokas, för att introduceras ordentligt i tjänsten. Har även fått reda på att jag kommer få högre kontrakt, dock på annan butik, men det ser ut som att det blir en tillsvidareanställning. OC Patrik Widell har gett mig otroligt mycket beröm och jag känner mig hedrad att han anser att jag är den enda av alla sökande som har kompetensen att utföra dessa arbeten. Känns fantastiskt!

Händelse 3: Denna händelse är väldigt tragisk och bidrar med sorg. Fredagen den 24:e April fick jag under arbetstid ett samtal som förändrade mycket. Karin ringde, berättade att vår goda vän Joakim Bengtsson inte längre är i livet. Han hade avlidit på tisdagen den 21/4 när han cyklade på Gamla Näsby (vid cirkulationsplatsen vid Kvantum). Troligtvis fick han ett epilepsianfall och klarade inte av det. En förbipasserande hade hittat honom där, då var det redan för sent.. Larmet kom till SOS-larmcentral kl 07:41. Jag fick en chock, brast i grät på jobbet och pratade med mina kollegor. Fick lov att lämna arbetet för att köra in till Kristianstad och träffa Karin och Aleks. Vi satt och pratade och grät hemma hos Aleks. Jag kan ännu idag inte riktigt förstå att han är borta. Inte förstå det helt..Mina samtal med honom minns jag så väl. Han var en av de få som kunde se mig rakt in i själen. Du är verkligen saknad Jocke. Igår ägde begravningen rum i Åhus kyrka. Jag och Putte åkte dit tillsammans. Vi satt tillsammans med Anna i kyrkan. Vi grät tillsammans, kramade om varandra. När "Tears in heaven" spelades, DÅ sjönk det in att han är borta. Tårarna flödade något fruktansvärt och när vi gick fram till kistan för att säga ett sista farväl skakade jag något fruktansvärt så mycket jag grät. Lade en ros på kistan, viskade fram "Du kommer alltid vara älskad, alltid vara saknad". Jag, Putte och Anna gick tillsammans tillbaka till bänken. Vi höll om varandra och grät. Det var en väldigt vacker begravning med fina ord och fin musik.
Efter begravningen körde jag och Putte in till stan och tog en kaffe och pratade lite. Det är onaturligt, det är overkligt, det är orättvist att gå på en begravning när det handlar om en ung människa.
Jocke, trots att vi inte träffades ofta den sista tiden så ska du veta att du inte var glömd. Saknar dig!Händelse 4: Jag fyllde 25 år den 8:e maj. I Fredags. Dagen spenderade jag tillsammans med Esset. Vi fikade på stan, kände lugnet. Fick ett fint armband av henne i silver med fyra berlocker. Väldigt vackert!
Körde till Nymölla på eftermiddagen och satt i telefon större delen av kvällen. Försökte fixa skjuts åt några inför lördagens fest.
Fick på kvällen presenter av mina föräldrar och min syster.
Fick ett laptopstöd med fläkt, en minneskortläsare, en vit fårskinnsfäll, pengar och sist men inte minst... verkligen inte minst. Jag fick något som gjorde att jag började gråta något ofantligt.
Jag fick en fotoförstoring upptryckt på canvas. Motivet är min älskade katt, Tussen. Jag tog den bilden på honom för ett år sedan, och har funderat länge på att ordna en förstoring. Det fick jag av min älskade familj. Finare present än så kunde jag inte få. Det var så känslosamt, de visste att jag så gärna ville ha en tavla av honom. Bilden nedan är aningens mörk, men har hängt tavlan på ett speciellt ställe så att jag, när jag känner för det, kan tända ljus för min älskade katt.


Jennie och Anna anlände från Skövde vid 23-tiden..Då blev det kramkalas :)..

Så blev det lördag. Dags för min födelsedagsfest.
Putte kom till Nymölla redan vid 13:20. Vi spelade lite Buzz och umgicks. Riktigt trevligt.
Jag fixade till mig, Putte godkände mitt hår efter lite om och men. Hehe. Kvällen blev väldigt trevlig och jag tackar ödmjukt för alla fina presenter jag fått :)Nu ska jag spendera kvällen vid TV'n och datorn. Jobbdag även imorgon.
På återseende. Ska som sagt försöka bli bättre på att uppdatera.

Ta hand om er.
Puss,
H.

RSS 2.0