Dag 3, en positiv anda.

Dag 3 som icke-rökare. På kvällen igår kände jag av abstinensen, men det går över ganska snabbt när man väl har bestämt sig för att inte tända en cigarett. Hade inte kunnat göra det även om jag velat heller, eftersom jag förstörde och slängde alla cigaretterna jag hade kvar.  Jag tänker inte ge mig på andra rökare och berätta för dom hur äckliga de är osv. Det brukar normalt sett vara en normal sak för exrökare att göra för att må bättre med sig själva. Jag själv har blivit påhoppad av exrökare flera gånger. Idag är samtliga tillbaka som rökare. 

Det är upp till var och en om man vill röka. Jag dömer absolut ingen eftersom jag själv nyss kommit ur träsket. Jag kommer däremot att finnas till hands som stöd och peppning om flera väljer att fimpa. 

Jag valde att fimpa pga att jag vill rädda min hälsa så gott jag kan, men främst för att få vara med Noah under hans uppväxt. Visst, jag kanske drabbas av någon sjukdom eller går hädan i en olycka, men då beror det i alla fall inte på aktiv rökning.

Igår dök vännen Henrik upp och drack ett par koppar kaffe och pratade lite. Han bestämde sig för att sluta röka på måndag när han börjar nya jobbet. Önskar honom all lycka :)

På eftermidddag/kvällen körde jag in till jobbet och beställde hem den nya uniformen som gäller när jag åter ska tillbaka till arbetet. Passade även på att köra till Maxi och handla innan jag körde hem.

Idag ska jag och Robin vara barnlediga ett par timmar. Vi ska gå på bio i eftermiddag, för det är något vi ska unna oss nu när vi inte längre slänger ut pengar på tobaken. Pengarna hade vi behövt spara till annat egentligen, men 180kr för två biljetter kan vi avvara som en belöning faktiskt.  Pengarna hade ju gått till tobak annars, så det känns bra.

Det är mina föräldrar som ska ha äran att umgås med vår skatt ett par timmar. Känns lika konstigt att lämna bort honom varje gång, även om det bara gäller några timmar. Tänk när det är dags för honom att sova borta? Ja jisses, vad nipprig jag kommer vara då.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0